طرز تهیه شیرینی گوشفیل خانگی در ماه رمضان

طرز تهیه شیرینی گوشفیل خانگی در ماه رمضان را به شما آموزش می دهیم .گوش فیل از شیرینی های شربتی است که با شروع ماه رمضان طرفداران بسیاری پیدا می‌کند. گوش فیل شیرینی خوشمزه ای از خانواده زولبیا بامیه است که شربت فراوان دارد و معمولاً در سفره های افطار ماه رمضان دیده میشود.در بین شیرینی های ماه رمضان، گوشفیل یکی از جذابترین هاست.

هرچند با نزدیک شدن ماه رمضان است که خیلی‌ها به فکر تهیه شیرینی گوشفیل می‌افتند، اما خوردن این شیرینی در اوقات دیگر سال نیز می‌تواند دلپذیر باشد. مثلا در شهر اصفهان آن را در همه فصل ها همراه با دوغ سرو میکنند و حتی مغازه هایی هست که فقط گوش فیل و دوغ میفروشند، ترکیبی که شاید در نگاه اول عجیب به نظر برسد چون ما معمولا عادت داریم شیرینی‌جات را با چای و قهوه یا ترکیباتی مثل بستنی و خامه و … سرو کنیم.

طرز تهیه شیرینی گوش فیل یا گوشفیل (احتمالا به خاطر شباهت ظاهری‌اش به گوش فیل) در ماه مبارک رمضان بسیار مرسوم است. در این روزها که به خاطر اپیدمی و شیوع جهانی بیماری کرونا کمتر از خانه بیرون می‌رویم و اغلب در منزل آشپزی می‌کنیم بد نیست طرز پخت گوش فیل یا گوشفیل خانگی را هم بلد باشیم. واقعیت این است که دستور پخت زولبیا و بامیه و گوش فیل تقریبا یکی و بسیار شبیه یکدیگر است.

در این مطلب می خوانید :

مواد لازم گوشفیل

تخم مرغ ۳ عدد
شیر یا ماست ۱/۲ لیوان
روغن یا کره ۵ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
آرد ۵۰۰ گرم
نمک به میزان لازم

مواد لازم شربت گوشفیل

• شکر ۳ لیوان
• آب ۱ لیوان
• گلاب ۱/۴ لیوان
• زعفران دم‌شده ۲ قاشق چا‌ی‌خوری
• آبلیمو ۱/۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه گوشفیل

دو لیوان شکر را در یک لیوان آب حل کرده به همراه کمی وانیل، هل، زعفران ( در صورت تمایل ) و گلاب بگذارید روی شعله تا به جوش آید و آنقدر بجوشد تا قوام یابد سپس شربت به دست آمده را کنار بگذارید تا خوب سرد شود.برای تهیه گوشفیل حداقل از سه ساعت قبل برنامه ریزی کنید. چون خمیر باید برای آماده شدن، دو ساعت بماند. شربت نیز اهمیت بسیاری در کیفیت شیرینی های شربتی دارد. به خصوص برای گوشفیل اگر شربت زیاد غلیظ باشد شکرک می‌زند و اگر رقیق باشد به سرعت تردی اش را از دست می‌دهد.

برای تهیه شربت گوشفیل ، آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و تمام شکر حل شود. زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از چند جوش و کمی غلیظ شدن شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. در زمان افزودن گوشفیل شربت باید ولرم باشد.
در یک کاسه ماست یا شیر، تخم مرغ، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و خوب هم بزنید سپس روغن و آرد را کم‌کم اضافه کنید تا خمیر نرمی درست شود. زمانی که خمیردیگر به دست نچسبید آرد کافیست. روی خمیر را با نایلون بپوشانید و به مدت ۲ ساعت خمیر را استراحت دهید. می‌توانید خمیر را نیز با قالب‌های ستاره‌ای یا گل شکل دهید.
خمیر را پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید. روغن را داغ کنید و گوشفیل ها را در روغن بیندازید تا کامل پف کند و یک طرف که برشته شد آنرا برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود. حرارت را متوسط کنید تا گوشفیل ها نسوزند.
پس از سرخ شدن، گوشفیل ها را به همان صورت داغ داخل شیره بیاندازید و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه از شیره خارج کنید و داخل صافی قرار دهید تا شیره اضافی اش خارج شود. سپس روی آن را به شکل دلخواه با خلال یا پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کرده و پس از خنک شدن سرو کنید.

طرز تهیه شیرینی گوشفیل خانگی در ماه رمضان

نکاتی در مورد تهیه گوش فیل

گوش فیل جزو کیک و شیرینی – شیرینی خشک است.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳ ساعت بوده و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰ دقیقه می‌باشد.
گوش فیل را می‌توانید در وعده دسر سرو کنید.
در صورتی که بخواهید روی گوش فیل پودر شکر بپاشید، در این صورت قطر خمیر را کمی نازک‌تر کنید.
گوش فیل را می‌توانیم به شکلهای، مختلفی مانند مربع، پاپیونی و برگ هم در بیاوریم.
اگر روغن گوش فیل سرد باشد، خمیر پف نخواهد کرد.
اگر شربت رقیق باشد، گوش فیل زود نرم و بیات می‌شود.

طرز تهیه شیرینی گوشفیل خانگی در ماه رمضان


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2020: تور لحظه آخری|تور دقیقه ی 90|تور آفردار|تور تخفیف دار | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress